Cursus Toegepaste Kleurtechniek

750,00

De Nederlandse Kleurenschool verzorgt sinds 1980 de cursus Toegepaste Kleurtechniek. De enige onafhankelijke cursus in Nederland over kleurmeting en kleurkwaliteitsbeoordeling. Vele bedrijven hebben hun medewerkers al laten scholen middels de cursus Toegepaste Kleurtechniek.

De Nederlandse Kleurenschool verzorgt sinds 1980 de cursus Toegepaste Kleurtechniek. De enige onafhankelijke cursus in Nederland over kleurmeting en kleurkwaliteitsbeoordeling. Vele bedrijven hebben hun medewerkers al laten scholen middels de cursus Toegepaste Kleurtechniek.

De cursus toegepaste kleurtechniek is speciaal ontwikkeld voor coloristen, kleurenlabaratoria, kleurkwaliteitscontroleurs en anderen die zich aan de technische kant van kleur en kleurbeoordeling bevinden. De cursus geeft inzichten in de aspecten van kleur. Er worden verschillende kleurordeningsystemen behandeld die het communiceren over kleur en het beoordelen van kleurverschillen vergemakkelijken.

· Wat beïnvloedt kleurwaarneming en hoe beoordelen we kleurverschillen?
· Wat is kleurmeting en hoe doen we dat?
· Hoe stellen we toleranties van kleurverschillen vast?
· Welke kleurmeter heb ik nodig?
· Welke rol speelt glans en oppervlaktestructuur, en hoe drukken we kleur uit?
· Wat is receptuur berekening en wat is hierbij belangrijk?

Programma (verdeeld over 2 dagen)

  • Wat is kleur, licht, verschijning van het voorwerp, de waarnemer
  • Hoe de waargenomen kleur kan veranderen
  • Het ordenen van kleuren
  • Het specificeren van kleuren, CIE 1931, XYZ etc.
  • Kleurverschillen en kleurverschilformules
  • Kleurtoleranties
  • Kleurmeetinstrumenten
  • Kleurindexen
  • Kleureffecten
  • Kleurstandaarden
  • Glans, Haze, DOI
  • Het namaken van kleuren

Praktijkoefeningen

Tijdens de cursus doen we verschillende kleuroefeningen die het waarnemen van kleuren trainen en er gelegenheid om metingen te doen op uw materiaal, zowel visueel als instrumenteel. Tijdens de cursus is er meetapparatuur en een kleurbeoordelingskast beschikbaar. U krijgt inzicht welke kleurformule aansluit bij de visuele evaluatie.

  • 1LEER SNEL EN EFFICIËNT KLEUREN KIEZEN 
    Door onze oefeningen tijdens de workshop ontwikkel je de benodigde vaardigheden om met het NCS natural colour system te werken. Als je deze vaardigheden dóórontwikkelt, werk je veel efficiënter je kleuradviesplan uit.
  • 2ONDERSCHEID JE MET UP TO DATE VAKKENNIS OVER KLEUR
    Het thema kleur is onderbelicht op scholen en onderwijsinstellingen. Vaak is daar achterhaalde en verouderde kennis. De Nederlandse Kleurenschool biedt je actuele wetenschappelijk onderbouwde kennis aan. Onze docenten zijn allen doorgewinterde kleurspecialisten.
  • 3GEACCREDITEERD DOOR DE BEROEPSORGANISATIE VAN KLEURDESKUNDIGEN  
    Wij leiden op voor het Branchediploma Kleurkunde en Kleuradvies. Met dit diploma kun je je registreren in het kwaliteitsregister van de beroepsorganisatie.
Duur: 2 dagen
Lestijd: 10.00 tot 16.30 uur
Prijs: €  750,00 (excl. BTW)
Certificaat: Na deelname van de workshop ontvang je het certificaat van deelname
Vooropleiding: MBO3+
Doelgroep: kwaliteitsmanagers, colouristen, laboranten, kleurmakers en inkopers.
LUNCH: Een uitgebreide lunch is inbegrepen.
Aantal deelnemers: minimaal 4 maximaal 8 personen
Huiswerkbelasting: geen
Minimale vaardigheden: zien en lezen
Locatie: Amersfoort
Cursusmateriaal: inclusief
profile-pic
Rutger Dragstra

Stilstaan bij wat je nu echt ziet

De methodieken en het oprecht leren kijken naar een kleur vind ik erg waardevol. Dus stilstaan bij wat je nu echt ziet. En de wetmatigheden vind ik zeer waardevol. Wat werkt wel en wat werkt niet en met daarbij vooral de waarom. Maar er wordt ook voldoende aandacht besteed aan de betekenissen van kleur, de toepassing van kleur, en alle aspecten die invloed hebben op kleur. Én het zelf 'spelen' met en mengen van verschillende soorten verf!

Ik heb de docent (Mark) als zeer prettig ervaren. Een man met veel kennis over kleur en het NCS kleursysteem. Omdat het bij kleur ook om beleving en deels eigen interpretatie gaat, neemt hij alle opmerkingen en feedback van de studenten serieus en gaat ook graag de discussie aan. Verder vind ik het tof dat hij je af en toe ook voor een uitdaging stelt.